Medlemmar: 6338 st.
Visa menyn

Monday Monday Monday

Davidsson och Mannen
sön 23 aug 2015 kl 11:16

Efter mina semianala övertramp i fotbollenssystematikens absoluta gråzon, känner jag idag att jag vill vara mer direkt, vara mer bollerövring-snabb passning på medspelare i hög fart-mottagning och skott i mål. Mer Va-Va-Voom med Vieira, Bergkamp och Henry än Zzz-tiki-zzz-taka med Denilson, Fabregas och Adebayor. Om man säger så. Detta är min ambition. Liksom. Men med största sannolikhet lär jag stranda som en förvirrad val någonstans utmed Bohuslänska kusten eller köra fast som ett gäng Arsenalspelare som älskar att ha bollen klistrad vid foten, men kanske inte är lika förtjusta i löpningar utan den.

För idag är jag en något vingklippt bloggare, en något skrynklig herre, ja rent av en något tilltufsad liten figur. I morgon är det måndag, men igår var det lördag. Och just denna lördag, gårdagen, hängde jag med gamla lekkamrater på hårdrockskonsert. Och då vet ni ju hur det går. Man har lite för roligt för sitt eget bästa och man går och lägger sig lite för sent. Sedan kommer verkligheten med en rasande fart i kapp en, sätter sig på sängkanten och gör att man inte alls ligger och dåsar hela förmiddagen fram till att man har fått i sig frukostpizzan. Som det brukade vara, förr i tiden. Så blev det ju inte alls nu, idag, när man leker vuxen och är förväntas fungera som pappa till två barn. Så lika tuff som man var igår kväll, lika kantstött är man idag. Och då passar jag på att se framåt. Mot en måndag. Bara en sådan sak.

Men på samma sätt som gårdagen inte var vilken lördag som helst, så är morgondagen inte vilken måndag som helst. För bortsett från att mycket kommer att vara sig likt med trötthet, skollämning och sedan förvärvsarbete, så rundas dagen av med att vi spelar säsongens första måndagsmatch. Och det känns så dj-kla gott. Trots all den traditionalism som finns inom mig så piggar en måndagsmatch då och då upp mig enormt. Och i just denna måndagsmatch så möter vi inte vilket lag som helst, vi möter Den Store Rodgers Liverpool FC. Det genuina laget, folkets lag, den eftersatta rättvisans lag. Skitlaget. För fy fruktansvärt vad illa jag tycker om dem och fy fruktansvärt vad vi bara måste besegra dem. Med vilka till buds stående medel som helst. Och vi skall starta med följande uppställning:

Cech
Bellerin – Mertesacker – Koscielny – Monreal
Coquelin – Cazorla – Özil
Oxlade-Chamberlain – Walcott – Sanchez

Jag vet att detta är exakt den uppställning jag föreslog inför Palacematchen, jag vet att Wenger valde en annan och jag vet att detta bar med sig tre poäng. Man skall ju aldrig ändra på ett vinnande lag, sägs det ju, men jag vill ändå ändra på laget och ställa upp på det här sättet. På mitt sätt. För om det var bästa möjliga lag att möta Palace, så var det ingenting mot hur det är att mönstra mot det där röda drägglaget från nordost. liverpool fc besegrade senast nykomlingarna Bournemouth tack vare en domarinsats som nästan måste kategoiseras som en kollektiv kollaps från domarteamet. Där gästerna fick ett regelrätt mål bortdömt och där lfc:s segermål borde ha dömts bort för offside, om rättskiparteamet hade haft koll på regelns nya utformning. Eller så var det bara Anfield Road, The Kop och You Never Walk Alone. Och då vet man ju hur det är. Vanans makt är större än upplysningens.

Egentligen tycker jag inte min laguppställning är så himla mycket att orda om. Mer än att det inte är någon vidare idé att spela Giroud mot Skrtl/Lovren utan istället ge dem AOC, Walcott och Sanchez att, tillsammans med sina medspelare, förhålla sig till. Oavsett om lfc spelar Milner/Henderson eller om den mer spelskicklige Can ersätter någon av dem på det centrala mittfältet, så måste Arsenals offensiv bygga på den stora rörelsen utan boll, på att pressa ned lfc i brygga där de själva inte kan komma upp i det bollrullande lfc tycker om men också ha höjd beredskap för de omställningar som gästerna, med sitt tämligen spelskickliga lag, har inom sig.

Så jag ser inte någon orsak att ändra på mitt vinnande lag. Även om jag tycker Ramsey var helt okej som centraliserad winger senast, så har jag lite svårt att se att exempelvis AOC straffas för sitt bolltapp mot West Ham, samtidigt som Ramsey slog bort mer än en fjärdedel (!) av sina passningar mot Palace och ändå med största sannolikhet får starta mot lfc. Det borde han inte enligt mig absolut inte få göra för vi har inte råd att slarva med passningsspelet så som Ramsey gjorde mot Palace och vi har inte råd att vagga in vissa spelare i känslan av en given startplats. Mot lfc, som mot alla typer av motstånd, skall vårt spel inte vila på spelare som gör det enkla svårt utan på de som kan göra det svåra enkelt. Så klacksparkar och små flicks bakom ryggen måste ersättas av funktionella passningar slagna framför spelare i hög fart. Har du hörd den förut?

Jag får väl, så här avslutningsvis, erkänna att mitt ambitiösa anslag och mina höga förhoppningar grusades ned i en av sömnunderskott nedklottrad återvändsgränd av internetsvartvit kvasiretorik. Men detta till trots, vill jag citera tvillingduon Tegan and Sara när de, i den fantastiska låten som har fått namnge dagens text, kastar ur sig ”damn your mood swings” och utgå ifrån att vårt humör i morgon kväll kommer att vara hur gott som helst. Hur lättat som helst och hur uppfyllt av njutning som helst när vi, ännu en gång, har förpassat den patetiskt uppblåsta låtsasklubben lfc till den skamvrå av förlorarkultur där de hör hemma. COYG!

Kommentarer

Bild för Sral

Jag delar dina känslor för Liverpool. Fy f-n vad jag ogillar dem. Att min första match på plats var en överkörning av just Liverpool var extra gött. :-)

Bild för Micke

Jag kan bara hålla med om känslorna för våra motståndare! 

Håller också med om tio elftedelar av start uppställningen! Men jag ser hellre OG på topp. Ta mot boll och leverera instick till Oxen och Alexis! Hoppas bara vi får lite fart framåt med framför allt dessa två och att Özil fortsätter att dominera! 

Nu kör vi över dom, gärna väldigt stort! Jag ska nämligen på ett jobb på tisdag med en väldigt typisk poolsuporter.. 

Bild för Davidsson och Mannen

Sral// Du verkar vara en förnuftig karl, du. Så att du delar mina känslor stärker bara den bilden!Och bra debut, det får man säga.

Micke// Ah, en klok man till. Det gläder mig något oerhört att nivån hålls uppe här inne. Och ja, OG på topp. Funderade lite kring det och i min värld beror det lite på vilket spel Brendan tänker att de skall spela. Backar de hem är Girouds länkspel användbart, spelar de sin hålla-bollen-fotboll är Walcotts fart i omställningarna att föredra. Fast så landade jag till slut att Walcotts löpningar utan boll kan dra i sär deras försvar, även om de backar hem, och då föll valet på honom. Fast jag förstår hur du tänker!

Bild för Jonas Eriksson

Ja vi måste bara vinna denna match. Och jag köper din laguttagning alla dagar i veckan. Men tyvär så kommer den inte att se ut så. Wallcott och oxen sitter säkert på bänken Är jag rädd. Men ingen är gladare än jag om vi startar med ramsey på bänken. Men det viktiga är att vi kör över skiten. 

 

Bild för Sral

Bara vi vinner. Ramsey tror jag gör större nytta över hela banan än t ex Oxen. Gäller att tänka på det också. Jag gillar verkligen Oxen, men just nu tror jag faktiskt att Ramsey bidrar med mer om man ser till helheten. Men seger framför allt. :-)

Bild för Davidsson och Mannen

jonas eriksson// Japp, så är det. Av så många orsaker! Antagligen har du rätt med laguppställningen och risken för att Walcott och Oxlade-Chamberlain sitter på bänken. Eller tänker Wenger en, centrumhetsande, taktik på bortaplan och en mer, bredare, taktik på hemmaplan? Bredd och rörelse vs långsam trängsel i mitten?

Sral// Ja, bara vi vinner. Och tja... en Ramsey som har koll på sin primäruppgift kan göra större nytta över hela banan än AOC, absolut. Men jag är, just nu och de senaste månaderna, inte riktig säker på Ramsey och dennes förmåga att spela för laget. Jag hoppas jag har fel, men han känns oerhört fixerad vid sin egen insats och poängskörd. Men som du säger, seger framför allt!

Bild för Magnus Barkestam

Köper startelvan rakt av endast med viss osäkerhet mellan Giroud och Walcott där det är svårt att bestämma sig. Däremot är petningen av Ramsey (som tyvärr inte lär inträffa) starkt befogad, då han såsom du påpekar ovan, slarvade något oerhört i passningsspelet mot Palace och var fortsatt naiv vissa stunder i det defensiva spelet. Köper din skeptisism kring honom rakt av vilket jag i och för sig påpekar även tidigare.

Bild för Davidsson och Mannen

Barken// Men visst är jag med dig där kring Walcott vs Giroud. Jag kan egentligen köpa argument för dem båda, lite beroende på vilket liverpool vi tror oss möta, det cyniska eller det visionära. Typ. Och Ramsey ja. Varken han eller Wenger som fortsätter ta ut honom gör det lätt för den unge walesaren. För det vore synd om han återigen bli någon form av hackkyckling eller syndabock. Men framför allt är det synd att han inte jobbar för laget och tar sig samman!

Bild för Sral

Säkert många som inte håller med nu, men jag tycker Ramsey tar jobbet bakåt bra, men att han kanske är lite ego framåt...

Bild för Ola Svärd

Har lyckats förmå mig att jobba på idag och inte tänka på kvällens match. Nu går det dock inte längre. En av säsongens viktigaste matcher - att få slå detta dryga lag är så jäkla viktigt. Kan inte förstå hur man kan hålla på det lag vi möter ikväll. Usch säger jag!

Jag tror inte AOC startar - orsaken är förstås då balansen och ljupledarna som Ramsey bidrar med. Förstår inte dig där riktigt då han sliter och jobbar som tusan. Helt given som jag ser det. Skapar rätt mkt yta åt Özil mfl. AOC defensiva brister och bolltapp är så svåra och jobbiga att jag inte törs starta honom i en match av denna kaliber.

Walcott från start ser jag gärna och med Giroud som inhoppare om (när) vi ligger skrynkligt till.

Kämpa!!

 

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Davidsson och Mannen

Sral// Just som jag skulle svara dig och skriva "ja, det är nog inte många som håller med" eller liknande rusar T.A in och indirekt kommenterar att han håller med dig angående Ramsey. Så kan det gå! Så jag svarar er tillsammans nedan och hoppas att det är ok!

T.A// Lite om Ramsey. Först och främst vill jag distansera mig något från de höga vågor av känslor som lätt kan ta fart kring en spelares prestation. Jag "hatar" ingen spelare i Arsenal. Habitalts sett så älskar jag dem alla, men det finns vissa jag känner mer kärlek för än andra. När det gäller Ramsey så tycker jag att han dels är oerhört ojämn i sitt defensiva arbete. Vissa matcher är han där och hjälper till medan andra matcher mest joggas lite småslött i. Och då tänder man ju till! :-)

Men, det jag har svårast med när det gäller Ramsey är att han, de senaste året, allt mer verkar spela för sig själv. Hans klackar och hans pass som är slarvigt slagna. Att han verkar spela mer för att plocka poäng för sin egen statistik än för lagets bästa. Och jag tycker nog snarare att han haft lite tendenser att springa ivägen för Özil (som mot West Ham i premiären) än att skapa ytor för honom vilket AOC och även Walcott är bättre på (för medspelarna). Sedan håller jag med dig om att AOC gjort osköna bolltapp, men tycker att Ramsey är en minst lika god kålsupare.

Självklart hoppas jag att Ramsey bevisar mig ha fel. Att han tar sig tillbaka till den form han var i för några år sedan (gud vad tiden går, var det säsongen 12/13 han var så vansinnigt bra?)

Sedan, gott med peppet!