Medlemmar: 6223 st.
Visa menyn

The Headmasters Ritual: Ja men bra jobbat, killar!

Davidsson och Mannen
lör 8 feb 2014 kl 17:11

Eller tja... Jag vet inte riktigt, kanske inte eller snarare f-n heller. Det här var det sämsta jag har sett Arsenal prestera sedan 8-2-matchen på Old Trafford. Den sämsta matchstarten och det sämsta markeringsspelet på mycket, mycket länge. Sämre förberedda än alla värdelösa bortamatcher förra och förrförra säsongen och sämre rörlighet än mot alla bussparkerande lag vi någonsin mött.

Vi var helt utspelade och rörde knappt bollen innan matchen var över i och med 3-0-målet. Vi kan skylla på att foolsen fick deras 1-0-mål till skänk från domarteamet som lät bli att blåsa för en väldigt tydlig offside, vi kan skylla på att vi inte fick många domslut med oss eller på att hemmapubliken var sedvanligt stinkande, men vi bör nog låta bli. Dagens insats var rakt igenom usel, bedrövlig och undermålig från start till slut. Wenger förlorade coachmatchen mot Rodgers på knock out, vi förlorade mittfältskampen på WO och lät helt bli att utmana foolsen där vilket lallande fyllo som helst kunde se att de var sårbara. Pinsamt, genant och katastrofalt dåligt. Mina betyg är som följer:

Szczesny: 3,5/5. Släppte in fem mål och var ändå klart bästa spelare idag. Gjorde fotparader, vältimade utrusningar och säkra nedplockningar. Några TV-räddningar, gedigna skottstoppningar och habilt dirigerande. Ett ljus i ett konstant mörker.

Sagna: 1/5. Sattes under press och pallade inte trycket. Gav bort bollar, spred osäkerhet och tappade position gång efter annan. Försökte ibland, tillsammans med AOC och till viss del även Özil, få igång lite anfallsfotboll på högerkanten, men inga av dessa bar frukt.

Mertesacker: 0,5/5. Sämsta insatsen jag någonsin sett honom göra. Blev rundad, lurad och upprullad. Gick bort sig, stötte fel och tja... Några fina brytningar, en nick vid hörna och, nej inte mycket mer.

Koscielny: -/5. Tappade offsiden hår många gånger som helst, tappade i löpningar och missade markering gång efter annan. Lämnades tillsammans med BFG ensam i en ström av skenande foolsspelare och varkade stundtals helt snurrig.

Monreal: -/5. Fick förvisso inte mycket hjälp, varken av Cazorla eller av CM-blockets vänstra del, men bidrog inte heller med något bortsett från tappad markering vid 2-0-målet, vidöppen gata vid andra och tredje målet och ett par riktigt nasty felpass.

Arteta: -/5. Började matchen genom att alibiförsöka stoppa frisparkslyran,  vid Skrtels 1-0-mål, med att lite nonchalant slänga upp ett ben lite på chans. Fortsatte sedan med att ge bort bollen, konstant fuska i hemjobbet och passa i sidled eller bakåt. Mellan foolsmålen pysslade han med att slå ut med armarna, sätta sina medspelare i trångmål eller ramla. Straffmålet i 69:e och en fin frispark i 72:e räddar inte detta lågvattenmärke från att sjunka till bottennivå.

Wilshere: 2/5. Skulle, tillsammans med Arteta, såklart ha skyddat sin backlinje, vilket han inte gjorde, men bidrog också med ett antal fina passningar, långa såväl som korta, rusher i 46:e, 58:e och 61:e och ett par lovansvärda inbrottsförsök. Och framför allt var han en av få som kämpade, som sprang och som tog smällar för laget.

Özil: 0,5/5. Bra mottagning och vidarespel i 39:e och vacker svepande passning till AOC i 57:e, men utöver detta: Nada. Tappade boll, passade fel och hamnade på rumpan. Men dessa malörer hade ändå varit acceptabla om han hade gett sken av att försöka, av att kämpa och av att vinnlägga sig. Tvekade vid målchans, plottrade sig runt till bollförlust i för små marginaler och gav foolsen ett antal kontringslägen på grund av bristande defensiv.

AOC: 2/5. Tillsammans med Wilshere den ende utespelare som kommer ifrån denna match med viss ära i behåll. För AOC försökte sätta igång någonting, försökte driva in i boxen och upp med tempot. Bra löpningar utan boll, bra rusher med densamma, i 50:e och 56:e, och ett par tagna skott. Tvingade även fjantgerrard att bjuda på straffen i 68:e.

Giroud: 1/5. Passiv på de fasta situationerna där han är tilldelad ett ansvar han inte tog. Lyckade uppenbarligen inte heller låsa fast någon form av offensivt spel innan matchen var över och var tämligen slarvig med boll. Fin nickskarv i 27:e, bra mottagning och vidarepass till Özil i 48:e och fin diagonal pass (till AOC?) i 54:e, var väl det bästa vi såg från den tjusige fransmannen denna dag.

Cazorla: 1/5. Övergav tidigt den vacklande Monreal, blev genast av med bollen till pressande foolsare och fick, så länge matchen fortfarande var match, inte ut någonting offensivt. När det sedan var dags för avspelning så verkade han ha vaknat, men då var det ju såklart för sent.

Wenger gjorde tre byten i 60:e minuten, Rosicky in för Özil, Podolski in mot Giroud och Gibbs in för Monreal och jag tycker både Rosicky och Gibbs var helt okej medan Podolski, bortsett från en nick rakt på Mignolet, knappt syntes.

Wenger: 1,5/5. Jag säger inget om startelvan, inget om det fina initiativet med trippelbytet, men undrar hur spelarna, än en gång, kunde komma ut till synes helt oförberedda. Ingen pepp, smått i koma och helt utan försök att utnyttja den schweizerostaktiga centralfyran foolsen ställde på banan. Visste spelarna inte vad de skulle göra? Visste de inte att det var så kallad toppmatch? Mot en utmanare? Varför var de över huvud taget inte där?

Jag avskyr kommentatorsfloskler såsom ”ställa frågor till försvaret”, men denna match ställer mig oerhört många frågor, varav några är:
Vad har Bould sagt om offsidefällor/-försök?
Vem/vilka skulle ha satt press på Coutinho?
Var var löpningarna utan boll? Var har Arteta tagit vägen?
Vem/vilka skulle ha skyddat våra offensiva ytterbackar?
Varför försvinner Özil i så stormatcher?
Hade vi verkligen varit lika impotenta om vi fått en spelarinjektion under fönstret?
Hur förbereder Wenger sina spelare inför svåra motstånd?

Jag har f-n ingen aning, jag har inga som helst svar och kan inte räta ut något av frågetecknen. Jag känner mig mest uppgiven, nedslagen och tom. Jag är inte ens arg längre, bara resignerad och avtänd.  Detta var riktigt uselt, bedrövligt och den absolut sämsta start vi kunde få på den såväl täta som svåra matchperiod vi nu givit oss in på. Härligt. Nej inte speciellt. Pinsamt.

Kommentarer

Bild för zimzon

Jag kasta mig nästan in på denna blogg för att skälla. Men dina betyg kan jag inte kalla överbetyg denna gång, inte överlag iaf. Man är förbannad, för du vet att man besitter en smått galen besatthet av önskan till konstant misslyckande för detta Pool. Jag hatar dem. Du hatar dem. Jag kan utan att skämmas använda ordet hata.

inte blir de bättre av att jag lagt upp dagen smått perfekt. Grässänkling, farochsondag, barnvakt och sova över för pöjken, herrmiddag, V75 och pokerkväll. Allt grusas med grabbens magsjuka med klassisk spya ett par timmar innan avspark....

Twitter: @zimzon80

Bild för Valter Ardin

Bra skrivet som vanligt.
Ja, vad ska man säga om en sån pinsam och fruktansvärd match?
Vad är det som gör att Arsenal ALLTID ska vika ner sig när det gäller på riktigt?
Vart tog den annars brillianta defensiven vägen?
Varför verkade det som att ingen brydde sig om matchen? Det var som att laget var uppgivet redan innan matchen börjat.
Beror det på att Wenger inte vet hur man peppar ett lag innan en match?
Jag vet verkligen inte...

Sen tycker jag att Monreal har varit dålig i flera matcher i rad och visat att han inte förtjänar att starta för Arsenal.

Sen är betygen nästan i överkant med tanke på hur uselt hela laget var.

Sen kommer man till den där "Mr. Record Signing". Jag börjar faktiskt bli riktigt trött på att han inte visar sina kvaliteter. Han är OERHÖRT slarvig i sitt passningsspel och har en riktigt dålig arbetsvilja.
När ska han visa att han är värd 42,5 jävla miljoner pund?
Han var direkt ansvarig för 2/5 insläppta mål idag. Bolltapp och vek i duell vid 3-0 målet och felpass vid 4-0 målet.
Det duger inte för en så "beprövad stjärna". Det kändes bättre när han inte spelade för min del.

Det var allt från mig. Trött på detta veka och mentalt svaga Arsenal.

Ps. Är så sinnessjukt trött på Glenn Strömberg och hans dåliga koll allmänt.

Bild för Lennart Sandström

Finns ju hur många som helst som kan hängas ut efter en sådan usel insats.Inte minst mig själv som dåraktigt tänkte efter 0-2 att tar vi en pinne är jag ändå hyfsat nöjd. ?????Tyckte ändå att Wilshere visade lite vilja med att vara så där gnällig som han brukar när det tar emot. Özil har väl ett rykte om sig sedan tidigare att inte prestera när det gäller.Sant eller ej men idag var fallet dessvärre ett faktum.

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för Ola Svärd

De frågor du ställer är precis de jag har. Senaste tidens rätt kassa spel men, poängmässigt helt ok, kom till vägs ände idag. Så jäkla överkörda trodde jag inte var möjligt. Var var matchen, inställningen?? Senaste tidens tjat om KOS o BFGs svit kanske påverkat laget, en svit som är helt obegriplig och som nu bröts på de mest förödmjukande sätt. Fy fan för att gå t jobbet på måndag - måtte nån av kidsen bli sjuka. Jag tar den hela veckan.

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Masseolle

Ja suck! Bedrövligt och åter igen visar man en usel attityd mot de stötre? lagen. Varför kan man ju alltid fråga sig. Bävar för kommande matcher mot Manu och Bayern. Slakt eller...! Ligan förlorad och smart såväl FA som CL. Suck! Mest för att det såg så bra ut en gång!

Bild för Torbjörn Nylin

D&M bra skrivet som alltid. Dock tycker jag att är det någon som ska ha - i klubben så är det Wenger. Gjorde väl allt fel man kan göra. 1 Tog ut fel start 11.2 När målen rullar in i snabb takt så måste han väl göra några byten iaf efter 3-0.3 När han inte ens gör några byten i halvlek visar han ju spelarna att han har gett upp matchen/skiter i den. Som brev på posten kommer Mertesackers pinsamma hemlunkande på Sterlings andra. 4 Kan en manager inte förbereda ett lag bättre än det här. Ja, hade det varit på hemmaplan skulle jag skrikit om hans avgång, för så här jävla dåligt kan trodde jag inte en serieledare kunde uppträda i någon som helst division. 5 När fa.. ska han lära sig och anpassa laget efter motståndet.

Tycker hela laget utom Szczeny ska ha underkänt

 

 

Captain Tony A på Twitter 

Bild för gunsmoke

Jaha, då börjar vi få se vad det här laget klarar av i toppmatcherna, ganska pinsamt att beskåda då vi är helt, helt, helt, chanslösa på bortaplan mot lagen bland de 6 bästa, det ser ut som en repris av mötet med MC.  Vi är helt i avsaknad av spelare som kan vinna närkamper, det känns som vi är ett pojklag mot de lagen som slåss om minst plats 4, jag ser framför mig förluster mot MU hemma Liverpool hemma i FA-cupen, BM hemma i CL, MC hemma, Chelsea borta, Everton borta, Spurs borta.

Jag har tidigare klagat på domarna och deras utdelande av varningar till våra spelare, men nu får jag ändra mig, med tanke på att ingen Arsenalspelare klarar av att vinna en närkamp ärligt, så måste jag tänka om, då våra klenisar hela tiden är tvungna att ta till fula knep för att över huvudtaget inte bli bortsopade från planen så känns alla varningar helt rätt.

Jag undrar hur faan det här blöjgänget bedriver träningarna, är de helt utan närkontakt i spelmomenten?

Med tanke på att Mesut Usel börjar framstå som en riktig Arshavinflopp, så ska vi inte värva etablerade stjärnor, det har inte funkat för Wenger att utveckla dem ytterligare, de blir riktigt dåliga under AW. Mesut har varit särklassigt sämst i laget i alla våra toppmatcher. 450 millar för en sådan man att luta sig mot i toppmatcherna? Han är som engelsmännen uttrycker-: a big man against small teams and a small man against big teams.

våra tyngsta värvningar sedan -99, Davor Suker vinnare av skytteligan i VM -98, en flopp, Sylvain Wiltord dyraste dittills, en flopp, Gilberto Silva världsmästare -02 blev bara sämre med tiden. Afrikas bästa spelare Kanu -en plopp, Sebastien Squillaci var försvarschef 2 år i Lyon med lika många ligatitlar dvs 2, när han lämnat Lyon vann de inte något mer, däremot blev Sevilla väldigt stablia under hans chefskap i försvaret, en flopp i Arsenal som inte fick spela några fler landskamper efter det att han ankom Arsenal. Arshavin kommentarer överflödiga. Sol Campbell bra som bara blev sämre med tiden och alldeles för dålig för en mittback som bör hålla längre. Upson, Jefferies, unga engelska talanger som floppat. Gervinho går bra i Roma. Jag har säkert glömt några.

Jag saknar cementblocken på det centrala mittfältet (Vieria, Petit, Peter Storey,) de som kunde inge respekt hos den stora lagen.

Jag vet att det är en hyfsad blandning av onyanser och ilska/besvikelse, men arvet efter Grahams famous five har AW inte lyckats förvalta.

Spelarna på planen idag är alla Wengers handplockade/värvade som fungerar mot Stoke od. Att fjärdeplatsen är i fara det får vi vara på det klara med. Vi får se vad stubborn kontrar med nu då.

Bild för Alexander Larsson 2

Min största fråga är ändå, varför inte Wenger/Bould agerar när vi alla ser att det är påväg att barka åt helvete. Vanligtvis är han ändå uppe och skriker och viftar lite. Men när det ser såhär illa ut (det har ju en förmåga att bli såhär nån gång eller två varje år), så sitter Wenger bara närsjunken i sin stol utan att röra en min. När det blir 5-0 i andra halvlek har dom fortfarande inte gjort en enda förändring för att stoppa blödningen. Redan vid första målet kunde man se att vi skulle få problem och där borde dom reagerat för att få till en förändring. Katastrof, verkligen katastrof.

Bild för gunsmoke

Snart måste vi inse att sedan första titeln 1930, har Arsenal bara haft en längre titeltorka (1953/54--1968/69) än under Wengertiden (04/05--12/13). Mr stubborn är ju ingen matchcoach är toppklass direkt, han påminner mer om en kortspelare som sitter med korten felvända, dvs alla ser vad han har på handen, så att han ska komma med några matchavgörande förändringar slutade jag tro på redan säsongen 02/03 när han klantade bort titeln med sin föutsägbarhet.

Sedan känns det som att spelarna är hyfsat nöjda med minst en fjärdeplats, så ingen tar ut sig i onödan när det går emot lite, problemet är om det är en kultur som har skapats i klubben, vilket i så fall gör det än svårare att ta titlar. När ägaren ger Wenger en lön på toppfem i världen för att han tar oss till CL år efter år så kanske det ger avtryck på inställningen hos spelarna också.

Bild för Davidsson och Mannen

URSÄKTA SENA SVAR: JAG KUNDE INTE FÖRMÅ MIG IGÅR KVÄLL. MATCHEN GJORDE FORTFARANDE FÖR ONT. URSÄKTA.


Zimzon// Ja, denna match är av så många anledningar oskön. Jag skulle kanske inte säga hat, för mig är det mer avsky eller vämjelse jag känner inför denna klubb och all den högst osköna kläggiga massa den för med sig. Och jag måste ge dig beröm för ditt sannerligen taktiska upplägg, synd bara att det inte matchades av Arsenal.


ValleA7x// Tack så mycket för berömmet och tack för dina synnerligen adekvata frågeställningar. För det är ett mysterium. Hur vi, i så många år, alltid blivit utmanövrerade när vi möter andra så kallade storlag. Mot sämre lag (med sämre spelarmaterial) då är vi grymma men när vi möter lag med likvärdigt spelarmaterial; bom stopp. Fruktansvärt. Och fruktansvärt övertydligt mönster. Skall vi tänka oss att Wenger ändrar sig under kommande tre åren?

Så över till Özil. Jag tycker han var kass igår och, som du är inne på, mer eller mindre var syndaren bakom två av foolsenmålen. Fast å andra sidan känner jag för honom och tycker lite synd om honom. För inget spelgeni i världen kan slå passningar om ingen löper. Ingen kreatör kan själv skapa om forwardsen och alla andra medspelare står still. Igår var det bara Wilshere och AOC som visade någon tendens till rörelse. Och det håller inte!

Carlshöjd// Du var inte värsta syndaren igår, det kan jag lova. Själv snackade jag vid 3-0 om att ett eller ett par mål före paus skulle ”ställa frågor till försvararna” (nej, så formulerade jag mig INTE)... Och ja, Özil har en del att bevisa.


T.A.// Ja, precis så känner jag. Jag har aldrig varit så benägen att ta VAB som i morgon. Och det säger en del om läget. Vidrigt.


Masseolle// Det är precis här vi står: Bra mot de ”små” lagen och usla mot de stora. Och nu går vi, som du är inne på, in i en period som präglas av möten med just stora lag. Jag föreslår att reserverna spelar mot foolsen i FA-kuppen och mot Bayern i CL och att vi sedan återupprättar hedern genom att återta vår goda form i ligan. För något flerfrontkrig har Wenger ABSOLUT inte förberett truppen för. Tunt, slakt och kastrerat.


Torbjörn Nylin// Tack skall du ha för berömmet! Och efter ett par timmars betänketid är jag redo att fundera över mitt betyg till Wenger. Jag är benägen att hålla med dig, jag gav honom för bra/för icke dåligt. Jag ger mig och håller med dig i samtliga dina fem punkter. Däremot tycker jag att Wilshere och AOC, tillsammans med Szczesny förtjänar godkänt. Men angående Wenger är jag beredd att backa!


Gunsmoke// Jag tycker snarare att ditt inlägg var just en nyanserad blandning av ilska, besvikelse och respekt för historien. Jag är inte beredd att döma ut Özil (se ovan, där passiva medspelare omöjliggör optimering av hans kreativitet), men håller annars med dig i det du skriver. Jag tyckte Flamini-Ramsey och Flamini-Wilshere fungerade som sådana block men i övrigt skriver jag under på din, vad jag antar, kritik i relation till klubbens prestationer på värvningsfronten, speciellt dess dyrare avdelning.

 

Och det du skriver i ditt andra inlägg känns väldigt smärtsamt. Wenger lyfter mer än 8 miljoner pund/år i lön, vi har uppenbarligen en massa pengar att tillgå, men backar för att säljande klubbar, fullt logiskt i dessa förvrängda tider, vägrar gå med på reapriser. Det kan inte vara okej att en klubb som Arsenal, arenabygge eller inte, ekodoping eller inte, går titellösa i mer än åtta år. Åtta miljoner pund i managerlön vs åtta år utan titlar: Ingen bra formel.


Superalex// Jag tänkte på det också igår, även om polletten tog en stund på sig att ramla ned i all oskönhet. De båda satt bara ner och ojade sig. Som Wenger brukar göra (har gjort de senaste 5-6 åren) vid motgång. Var är tändningen? Var är engagemanget? Var är viljan att förmedla ”nu dj-lar vänder vi på det här”? Jag begriper ingenting där.

Bild för Per-Erik Eriksson Frank

Jag tänker inte skriva om insater, de var alla lika urusla. Ingen lyckades med vad de skulle på planen och borde skämmas för attspela för en klubb med ambitioner och att erhålla den lön de har när man så fatalt misslyckas med det man får betalt för - vinna.

Den här matchen var en stilstudie i vad attityd och jävlar anamma kan betyda för ett lag. Vi hade ingetdera utan lunkade uppgivet hem mot vårt eget mål när Liverpool anföll. Mertesacker, karln som brukar skälla ut andra vid minsta misstag (nåja..) jobbade knappt hemåt när någon sprang förbi honom. Vad hände? Var de alla så ohyggligt bakfull så att de orkar mindre än mig själv efter 15 minuter spel i en halvrisig Korpen-serie? Bedrövligt. Man ska inte se uppgiven ut efter 2 - 0. Man ska bita ihop, smälla till närmaste lagkamrat och skrika skärp dig för H-vete och sedan vända den där j-vla steken.

Rock 'n roll, fotboll och allmän förvirring.

Bild för Davidsson och Mannen

Calico// Ja vilken skillnad det var på laddning, på pepp och, som du är inne på, attityd. Men varför kom vi återigen ut som en samling småsovande söndagsskolebarn, i ännu en match mot storlag? Det skall ju frustas och brinna i ögonen, inte vara som igår. För i en sådan match som sk-tmatchen igår, saknade jag Flamini. För han är, kanske tillsammans med Wilshere (om än i något omogen form) en av få som det kan brinna i. Vars blick kan döda. Igår var våra blickar döda. Trötta, rädhågsna och helt enkelt oförberedda. Ännu en gång.

Bild för Björn Lindström

Usch. Imorgon skall jag på kundbesök. Till världens Liverpoolare. Inte nog med det. Han var även och såg matchen. Det knyter sig i magen att behöva åka dit...