Medlemmar: 6090 st.
Visa menyn

The Headmasters Ritual: Match mot foolsen är alltid match mot foolsen

Davidsson och Mannen
sön 16 feb 2014 kl 19:50

Jag måste erkänna att jag var lite kluven till denna match. För för mig är ligan allt och ligan skall alltid vara prioriterad. Så med vår lövtunna trupp med rejäl trötthet på många spelare var det lite läge för trupprotation, detta samtidigt som vi måste göra vad vi kan göra för att få slut på denna förbannade titeltorka, varför FA-kuppen skulle kunna vara ett ypperligt tillfälle att göra just detta. Och så är det som det alltid är: Match mot foolsen är alltid match mot foolsen. Och då måste bara motståndet besegras.

Och besegrade blev de, kleptomanerna med rotvältan från nordväst. Och som segrare stod världens vackraste lag. Matchen slutade 2-1 efter mål av Oxlade-Chamberlain och Podolski och där Webb gjorde vad han kunde för att hjälpa foolsen till oavgjort och Arsenal till oskönt omspel. Nu räckte inte ens Suarez fuskande och Webbs favorisering för att rå på Arsenal. Idag var vi för bra, yttrarna löpte, Özil serverade och Flamini var tillbaka. Underbart skönt. Mina betyg är som följer:

Fabianski: 4/5. Gjorde ett enda misstag, tvätthängning i 86:e minuten, men var frånsett denna fantastiskt bra idag. Dryga tiotalet fina räddningar varav i varje fall två var direkt matchavgörande. Vaken i spelet ute i boxen, både på marken och i luften och oerhört övertygande.

Jenkinson: 2,5/5. Världsklassbrytning mot Flanagan i 70:e minuten, bra defensiv rörelse och ett par riktigt fina offensiva löpningar mot slutet av matchen. Inte så synlig, inte så påtaglig, men på rätt ställe i de flesta lägen. Höll Sterling i strama tyglar, vilket var roligt att se.
Mertesacker: 3,5/5. Kungligt hemälgande i 10:e minuten med prydlig brytning som grädde på moset. Sedan höll det på i ungefär samma stil, matchen igenom. Läste spelet fint, stod i vägen och stagade upp där uppstagning behövdes.

Mertesacker: 3,5/5. Kungligt hemälgande i 10:e minuten med prydlig brytning som grädde på moset. Sedan höll det på i ungefär samma stil, matchen igenom. Läste spelet fint, stod i vägen och stagade upp där uppstagning behövdes.

Koscielny: 4/5. Blev blåst av Suarez i 46:e och Sturridge i 77:e, men var i övrigt oerhört bra idag. Var som en igel på, främst Suarez, och var både tight och följsam på en och samma gång. Många välplacerade brytningar och ett par ljuvliga glidtacklingar gjorde gott mot ett rörligt foolsenanfall.

Monreal: 3/5. Lite svår matchinledning där han åkte på ett lite onödigt gult kort redan i 7:e minuten. Tappade markering ett par gånger men tog sig långsamt men säkert in i matchen. En avsevärt bättre andra halvlek där han strödde förstklassiga brytningar omkring sig från 65:e och framåt. Fyllde dessutom på bra framåt.

Arteta: 2,5/5. Låg väldigt bra i positionsspelet, täckte ytor och stod i vägen. Men missade också ett ganska oskönt stort antal dueller och hade periodvis svårt att fånga in Coutinho och Suarez, när den sistnämnde gick ned i banan för att mata bollar. Hade också kunnat bidra med väldigt mycket mer i spelvändningarna, än han gjorde idag.

Flamini: 3,5/5. Fortsatt opolerad och följaktligen, helt felaktigt, varnad i en situation där Gerrard var den som borde varnats (ja, jag skriver för Arsenal.se, jag är f-n inte objektiv i relation till den lille foolsfjanten med nr 8 på ryggen). Var ständigt närvarande när det vankades närkamp och vann både mark och dueller på löpande band. Hade till detta ett tämligen uppmuntrande spel med bollen och hittade fram med ett per fina stötar.

Özil: 4/5. Tänk vilken skillnad det blev när han hade löpande medspelare att tillgå. Fina lyftningar in i boxen, ett stort antal väggspel och ständigt mannen med bollen och mannen med kollen. Slog inlägget som föranledde 1-0-målet och slog även det ljuvliga djupledspasset till AOC vid 2-0. Så två hockeyassist och en himla massa rätt.

AOC: 4/5. Visst mattades han rejält i andra, innan han byttes ut mot Gibbs i 76:e, men hade dessförinnan en smått felfri första halvlek och inledning på andra. Slet sönder foolsen totalt och tvingade fram ett stort antal frisparkar, två gula (tre?) och borde även fått Gerrard utvisad i 75:e. På rätt ställe med ett löjligt coolt avslut vid 1-0 och magisk löpning+inspel vid Podolskis 2-0.

Sanogo: 2,5/5. Överraskande fysisk i sitt spelsätt och inte alls olik Giroud i sin funktion. Sparkade också, inte helt olikt Giroud, några hål i luften i bra lägen, men höll också ned bollen (där Giroud a la februari 2014, ha de skjutit skyhögt över) i samband med 1-0-målet. Plus för alla dueller med Agger och plus för att han, den skadebenägne nykomlingen från franska andraligan, instruerade och dirigerade Özil vid foolsinkast i 2:a minuten. Bra debut för Giroud look a like-light:n.

Podolski: 3,5/5. Spela Podolski och du får mål. Så även idag. Började matchen i bra löptempo, både offensivt och defensivt. Var rörlig och sökte ytor både centralt och tillsammans med Özil och AOC till höger. Hade matchen igenom, fram till det självklara bytet i 69:e -denna gång mot Cazorla, ett oerhört bra presspel, ofta centralt vilket ofta bromsade upp foolsens anfallsstarter. Och så målet. Så enkelt, så bara på rätt ställe vid rätt tidpunkt och så Goldi Poldi.

Wenger: 3,5/5. När startelvan kom visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Han spelade Flamini-Arteta vilket aldrig fungerat, han tärde ännu en gång på ett redan hårt matchat mittbackspar och kryddade anrättningen med Mr Mailman. Men va f-n, jag säger Wenger-D&M: 2-1, i en match där han, efter den sedvanligt tafatta starten, fick laget att spela som ett lag och där han, i och med resultatet, kanske lyckats pumpa upp en ballong som som var på väg att pysa lite väl mycket. Bra byten där Gibbs höjde tempot på en lite tröttkörd vänsterkant, där Giroud mest stod och höll sig på den numera välkända ballen och där Kramer, förlåt Cazorla förvisso sköt toköver i 72:e, men ändå fortsatte löpa.

Howard Webb: -/5. Inte nog med att han borde givit Gerrard minst tre gula i första halvlek och ett rött (andra gula) i 75:e. Han lyckades dessutom blåsa konstant till fördel för bortalaget, även om det var de som uppenbarligen brutit mot reglerna. Att han sedan blåste av när Suarez fick ont efter att ha sparkat på Koscielny och sedan gav foolsen frispark är helt oförklarbart. Och straffen... vilken amatör, vilken klåpare, vilken lallare.

Nu hjälpte tack och lov varken foolsens ständiga fuskande, Webbs sväljande av detsamma eller Viasatkommentatorns ohämmade vurm för det forna storlaget. De föll och vi stod kvar. Vi stod pall och gjorde det vi inte förmådde vid senaste mötet. Härligt. Otroligt härligt. Tack för att ni finns, Liverpool FC. Alltid lika kul att vinna över er.

Kommentarer

Bild för Davidsson och Mannen

Oups. Mertesacker fick komma med två gånger. So good you name him twice, som bröderna Nevilles fader. Eller kanske inte. En sak jag glömde skriva är det att det är något oerhört vackert över ett djupt besviket och smått kränkt suareznylle. Värt alla pengarna till viasat respektive sky (eller vilka de nu köper av).

Bild för Fredrik Norman

Tack D&M för en fantastisk analys och ett fantastiskt blogginlägg. 

Du har rätt på varenda spelare.

Se vilket geni Özil är när det finns löpningar, när Arteta och Flamini fungerade behövde han heller inte jobba så mycket defensivt. 

Positivt överraskad av Sanogo. Om så där en 6 år blir han nog en topp striker, skämt och sido. Älskade han ständiga stångade med Agger fjanten. 

Podolski är så jävla bra på att avsluta att det är himmelskt. Dock trött att Webb gick på Suarez filmning. 

 

 

Bild för jeppelarry

Couscous - the food so nice they named it twice /// Dale denton pineapple express

 Hotta han i nellorna! Helvetes kukatröska!

Bild för Torbjörn Nylin

Instämmer i Hemulens hyllning=Tack D&M. Det enda man kan anmärka på är att jag tycker du var lite för snål med Jenkinsons betyg. Som du skriver höll han i stort sätt rent på sin kant. Motståndarna må heta Sterling eller Suarez kommer de en mot en mot Jenkinson känns det ändå lugnt. Nu måste väl Poldi få starta på onsdag. Vi får ju ut så mycket mer av Özil.

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Davidsson och Mannen

Hemulen13// Wow, tack så hemskt mycket! Oerhört värmande med sådan respons. Och Özil, ja, vad skönt det var att se honom komma till sin absoluta rätt. Nu hade han ju förvisso den smått debile Gerrard mot sig som DM, vilket säkert inte försvårade hans jobb något vidare, men ändå. Med löpande yttrar blir Özil så mycket bättre. Och med fungerande DM-block likaså. Skönt att se att Flamini-Arteta, för första gången, fungerade tillsammans. Var det inte så att de ändrat lite i sin arbetsfördelning, eller? Att Arteta gick upp lite mer medan Flamini städade bakom. Eller är det bara jag som såg i syne? Oavsett så fungerade det bättre och gott var det.

Sanogo ja. Hans battlande med Agger var oerhört roligt att se. Den Svarte Sparrisen mot YNWA-wanker-dansken var underbar TV. Sedan är väl, om sanningen skall fram, Sanogo typ några år av skadeförebygganden och minst en välplanerad utlåning ifrån, men ändå. Och så Poldi… Underbart.

Jeppelarry// Den var bra, aldrig hört förut. Den högt respekterade Fru D&M får ibland små nyttighetsryck och då dyker couscous upp på bordet. Nu har vapnet, tackar!

Torbjörn Nylin// Ahh, tackar å det grövsta! Och ja… Jenkinson. Du vet jag har en tendens att lovebomba Carl ”Lee Dixon” Jenkinson lite väl mycket ibland och mitt betyg igår kan nog ha varit en reaktion på denna tendens. Jag ber om ursäkt och tar till mig kritiken.

Bild för Valter Ardin

Tack D&M, grymt skrivet som vanligt.
Helt rätt betyg!
Webb... Ja, vad ska man säga? Domarnas Jonjo Shelvey?

Kul att se Sanogo på planen. Jag var rejält oroad för att han skulle starta, men han var väldigt bra enligt mig.

Özil mycket bättre, skönt att jag fick äta upp mina kommentarer om honom från senaste poolmatchen.

Bild för Davidsson och Mannen

ValleA7x// Tack så hemskt mycket! Härligt! Och Webb, ja. Bra liknelse med Shelvey, inte bara utseendemässigt. Fast jag måste erkänna att jag, ibland, gillar Shelvey. Kanske för att han är så antingen eller som han är. Han känns på något sätt riktig och verklig, som vi alla andra fast som fotbollsspelare. Webb känns mest bara oskön. Försöker vara auktoritet, men underminerar sig själv genom att låta sig luras av foolsengrimascher och skrik. Men bra liknelse med Shelvey.

Sån dj-la njutning att få se foolsens ansikten fylda av besvikelse när matchen var över. Jag vet, jag är primitiv och otrevlig som människa jag erkänner. Allways the victims, gud vad patetiska de är. Stackare.

Ja Sanogo kan nog bli något om några år. Som någon sade, lite som greadybastard när han kom till oss, innan han visade sig vara knäpp. Och Özil. Vad han blommar ut när folk springer (och när han får Gerrard emot sig!).