Medlemmar: 6116 st.
Visa menyn

Davidsson & Mannen

On The Art of Writing

Davidsson och Mannen – tis 16 jul 2024 kl 11:23

Nu skall jag ge mig in i någonting jag absolut inte behärskar, något jag inte bara så smått känner motstånd inför utan också är rent ut sagt bedrövlig på. Något som de stora författarna, de största dramaturger och de mest slipade av skribenter världen över gjort till en konstform. Ingemar Bergman, Oscar Wilde och Anton Tjechov är bara några av alla de storheter som förärats denna konstforms ursprung, men det lär i stället vara den engelske författaren Sir Arthur Quiller-Couch som var pionjären, banbrytaren och stigfinnaren.

Läs mer

Cesc Fabregas, lekplatsliv och Arsenalyoghurt

Davidsson och Mannen – mån 24 jun 2024 kl 13:00

För några veckor sedan landade jag i en Twittertråd, där någon bad oss andra fundera över ämnet förlåtelse. Där uppgiften ungefärligen var att ge en av Cesc Fabregas, Robin van Persie, Emmanuel Adebayor och Alexis Sánchez förlåtelse, allt utifrån på vilket sätt de lämnade Arsenal och vad som sedan kom att hända med dem. Du måste förlåta och ta tillbaka en av dessa fyra, vem väljer du?

Läs mer

Zero Charges

Davidsson och Mannen – mån 20 maj 2024 kl 14:09

Jag hade kunnat skriva en text om Lance Armstrongs sju fråntagna Tour de France-titlar, om Ben Johnssons kamp mot Carl Lewis som kröntes i Seoul-OS 1988 eller om det finländska herrlandslagets hemohesintag i samband med deras hemma-VM i Lahtis 2001. Om BALCO-skandalen, om den tyska travtränaren Holger Ehlert eller om när Sveriges så folkkära Ludmila Engquist tryckte i sig en grabbnäve klassiska ryssfemmor i ett förtvivlat försök att få slut på sin sisyfoskamp i bob-backen.

Läs mer

Small Axe

Davidsson och Mannen – fre 1 mar 2024 kl 08:18

Alla vet att fotboll är en förströelse för oss romantiker. För romantiker, esteter och för nostalgiker. I brist på samtida framgångar sjunger vi om forna dagars glans och i brist på nutida ligavinster sjunger vi Arsenalister gärna om hur vi gick fyrtionio matcher obesegrade genom att spela fotboll på vårt sätt. Att vi blev mer framgångsrika än något lag någonsin har varit och detta genom att spela den vackraste av all vacker Arsenalfotboll.

Läs mer

Man vill ju vara glad, va. Vill man inte det?

Davidsson och Mannen – fre 23 feb 2024 kl 10:00

I mitt hjärta har Tommy Bolin för evigt en vikt plats. Denna levnadskonstnär framstår ofta som lika enkel som komplicerad och lika ytskiktlig som bråddjup. Tommy känns ibland som ett exempel för alla att följa när det gäller den där extremt svårhanterliga grenen att vara människa. Vi andra har så mycket att lära, så mycket att ta in och så mycket av mellanmänskligt tomrum att fylla med lite förhöjd dos av Tommy Bolinsk visdom.

Läs mer

Brenda Walsh, Dylan McKay och Edu Gaspar

Davidsson och Mannen – fre 15 dec 2023 kl 14:24

Stundtals känns det som att ganska lite i livet blir som man egentligen har tänkt sig. Du drömmer, planerar och strukturerar. Du möjliggör, krattar och tillrättalägger. Allt för att det skall bli som du önskar, som du drömmer om eller som du i varje fall hoppas på. Men inte alltid blir tillvaron som du försöker forma den och inte heller är verkligheten som de ofta rosenkindade framgångssagor som visas upp på film eller TV-serier. Verkligheten är sällan som fantasin, fiktion stannar ofta vid att vara just fiktion.

Läs mer

Band of Brothers

Davidsson och Mannen – ons 18 okt 2023 kl 08:26

Jag utgår ifrån att du har sett den. Steven Spielbergs och Tom Hanks fantastiska, suggestiva och smått episka TV-serie om Easy Company, ett kompani i den då nya vapengrenen fallskärmshoppare och deras väg från träning till hoppande över Normandie genom Frankrike, Nederländerna och Belgien vidare in i dåtidens Nazityskland/Österrike.

Läs mer

The Big Red Machine

Davidsson och Mannen – mån 9 okt 2023 kl 16:00

Få sportintresserade barn uppvuxna på 80- och tidiga 90-talet, gick miste om bekantskapen med The Big Red Machine. Det sovjetiska hockeylandslag som tränades av den fruktade envåldshärskaren Viktor Tichonov och deras lika skrämmande som underljuvt spelande förstafemma bestående av backarna Vjatjeslav Fetisov och Aleksej Kasatonov bakom anfallstrojkan Igor Larionov, Vladimir Krutov och Sergej Makarov.

Läs mer

Du gillar väl fotboll?

Davidsson och Mannen – ons 13 sep 2023 kl 16:01

För ett antal år sedan, långt före streamingfunktioner som Spotify satte musikkonsumtionen i en annan kontext, bodde jag i den göteborgska stadsdelen Haga. Mysiga om än vansinnigt lyhörda landshövdingehus, en oändlig mängd caféer med überstora bakverk som specialitet och svindyra inrednings- eller barnklädesbutiker i förstadiet till det hipstriga, slog ann tonen för det pittoreska på gränsen till fryntliga. Och där bodde jag, i en etta på tredje våningen med ett fönster mot den lilla innegården och två mot gatan.

Läs mer

Fyrkantiga klossar i runda hål

Davidsson och Mannen – tor 31 aug 2023 kl 08:48

Det har känts så bra under så lång tid nu. Inte bara av att vi som klubb gjort så mycket rätt på fotbollsplanen och i tabellen, att Edu, Arteta och Garlick gjort så mycket rätt på spelarmarknaden eller att Arteta lyckats föra laget och klubben närmare supportrarna och supportrarna närmare laget och klubben. Borta har hatet varit, glåporden mot de för stunden utpekade syndabockarna och borta har även skyttegravskriget mellan fansgrupperingarna varit. Ni minns alla Wenger Outs vs.

Läs mer

Sidor